Ecologici și Economici

Am realizat acțiunea „Ecologici și Economici” alături de aproximativ 125 de elevi și cadre didactice ai Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Au fost colectate 980 kg de deșeuri, iar munca depusă de elevi a fost răsplătită, aceștia fiind premiați cu diplome, mingi, șepci și rucsacuri.

Green Ideas, Green Life

Proiectul „Green Ideas, Green Life” are ca scop educarea tinerilor și implicarea lor în activități de protejare a mediului, dar totodată ne-am propus prin această acțiune să creștem gradul de conștientizare din rândul comunității în ceea ce privește situația actuală a mediului și impactul pe care îl au comportamentele oamenilor asupra acestuia.

ECO-X a venit în ajutorul tinerilor, punând la dispoziție o platformă online prin care aceștia și-au putut trimite ideile legate de mediu. Pentru a da un imbold creativității și spiritului civic, am lansat o provocare, în parteneritat cu Poliția Locală a Sectorului 2, pentru elevii claselor a III-a și a IV-a din Școala Generală nr. 307. Aceștia au realizat mărțișoare din materiale reciclabile, accesoriile eco fiind dăruite ulterior doamenlor din Primărie și din sediul Poliției din Sectorul 2. Pentru participarea entuziastă, elevii au fost premiați cu câte un sistem karaoke.

Ziua Mondială a Apei

Cu prilejul Zilei Mondiale a Apei am sărbătorit alături de elevii din Mărășești, am organizat concursuri și prezentări interactive despre resursele de apă, despre securitatea alimentară, apa subterană și colectarea deșeurilor din apă. Această acțiune s-a bucurat de prezența a aproximativ 100 de elevi care au avut ocazia să învețe lucruri noi despre apă, rolul ei în natură și importanța protejării acesteia.

Troc studențesc

Un parteneriat de succes este reprezentat de proiectul „Troc studențesc”, inițiat de Red Bull, căruia ne-am alăturat de mai multe ori. Această acțiune a avut în prim plan studenții din cămine care au fost răsplătiți în schimbul fiecărui kg de hârtie cu câte două doze de Red Bull. Tinerii au oferit spre reciclare cursuri vechi, maculatură de care nu mai aveau nevoie, iar în acest mod au contribuit la protejarea mediului. Astfel, în Regie s-au strâns 3.060 kg de hârtie, în căminele din Moxa s-au strâns 1.360 kg, iar în Belvedere s-au strâns 3.480 kg.

Proiect ecologic – Parcul Verdi

Acum ceva timp am avut plăcerea de a lucra alături de elevi ambițioși din Ploiești, aceștia vizitând Bucureștiul cu un scop clar în minte – să învețe mai multe despre natură și reciclare. Am fost acolo să îi îndrumăm și să le oferim lecții importante despre protejarea mediului înconjurător și ca de fiecare dată am premiat cele mai implicate persoane. Proiectul ecologic s-a desfășurat în cadrul Parcului Verdi, care la acel moment câșiga a doua oară consecutiv titlul de „Capitala Verde a României”.

Ziua Europeană a Parcurilor

După cum știați deja, acțiunile de igienizare se produc frecvent în cazul nostru. Am luat această inițiativă și pentru a sărbători Ziua Europeană a Parcurilor și am ales drept locație un parc din Craiova. Nici de această dată nu am fost dezamăgiți de entuziasmul și dedicarea participanților.

Ziua Pământului

Ziua Pământului, un eveniment în care oamenii sunt încurajați mai mult ca oricând să protejeze mediul și să acționeze responsabil față de natură. Noi am sărbătorit în cinstea Pământului alături de copii, bineînțeles, organizând concursuri tematice și oferind premii.

Olimpiada Deșeurilor

A treia ediție a Campaniei „Olimpiada Deșeurilor” organizată de către Gremlin cu sprijinul instituțiilor partenere reprezintă o altă acțiune atractivă. În cadrul acestui eveniment elevii claselor I-VIII au participat la o competiție bazată pe colectarea selectivă și au avut ocazia să învețe lucruri noi despre reciclare, produsele finite ale reciclării și cum se realizează corect reciclarea. Copiii au fost premiați corespunzător implicării lor, oferindu-se șase trofee și patru premii de popularitate.

Protejarea mediului este în continuare la fel de importantă, de aceea activitățile educative din domeniul ecologic sunt menite să formeze mentalități potrivite menținerii unui mediu curat, crescând astfel și gradul de conștientizare al oamenilor.